Paddle sport show Lyon

Nedávno jsme navštívili medzinárodní Paddle Show ve francouzkém Lyone, která byla zaměřená na paddleboarding. Na jaké novinky se můžeme všichni těšit? Přečti si náš report.

Topka z výstavy

Značka Fidlock představila bohatou nabídku vodotěsných obalů různých velikostí. Firma koupila populárního výrobce Gooper, přepracovala jeho produkty a zlepšila distribuční síť. Produkty Fidlock se vyznačují zavíráním na magnety, které je velmi spolehlivé. Mobil vytáhneš a uložíš zpět do obalu expresně rychle. Absolutní topka pro paddleboardisty je podle nás ledvinka, do které se krom mobilu a peněženky vejdou  i klíče od auta. Vyrábí se v černé, nebo průhledné verzi.

Moai - stylový holandský výrobce donesl osvědčené modely, které jste mohli během sezony testovat v našem test centru AZURO AZURO na bratislavské Kuchajde. Ale přidal i novinky - krásně vyladěný nafukovací paddleboard, který se pyšní dovětkem MOAI Limited Edition. “Limitky” od Moai dostali krásný, přímo indiánský dizajn a budou se dodávat ve dvou velikostech 11'6 a 12,6. Kromě toho přibyla populární 11'6 i v klasické azurovo oranžové kombinaci. Další plány paddleboardové značky MOAI jsou přinést na trh nafukovací windsup a nafukovací foilovou desku. Už teď netrpělivě čekáme, kdy budou k dispozici. K stálicím od značky Moai patří rodinný paddleboard Moai 12'4 Family, který se dodává s dvěma pádly a na palubu je možné připnout dvě sedačky. Takže jeden board v sobě ukrývá rodinný paddleboard a kajak.


Všechny produkty Moai si můžeš prohlédnout zde.


Aqua Marina - populární čínský výrobce představil na příští rok hned několik novinek. Nový nafukovací raceboard, dámský  paddleboard Coral 11'6 v provedení cruiser, novou desku na divokou vodu Rapid, na vlny Wave, nebo windsup Blade. Taktéž k rozsáhlým změnám přišlo při nafukovacích kajacích a skoro všechny dostali vylepšený dizajn a hlavně kvalitní transportní batoh - na styl paddleboardového batohu. takže od teď, čeká i kajakáře pohodlné nošení a na staromódní tašky můžeme zapomenout.

Všechny produkty Aqua Marina si můžeš prohlédnout zde.

Gladiator je značka, která je stále populárnější mezi našimi zákazníkmi. je to díky příznivé ceně, výbornej technologii a bohatému příslušenství. Tento rok si řekli, že když inovovat, tak pořádně. Tak u Gladiatoru nezůstal kámen na kameni. Rada LT změnila název na ORIGIN a místo základní bílé barvy budou mít paddleboardy základní barvu šedou, která bude doplněna o barvu modelu. Rada PRO a PRO DIZAJN se sloučila do jedné - takže v nové sezoně se můžeme těšit na parádní barvy a skvělé designy v cenové kategorii Pro, teda cca o 100 eur levnější. Barevnou změnou prošla i řada ELITE u které je základ lehoučký dropstitch woven. 

Všechny produkty Gladiator si můžeš prohlédnout zde.

Zray představil nový elektrický motor pro paddleboardy. Ovládá se velmi příjemně pomocí hodinek, které jsou součástí balení. Výhoda nového motoru od Zray je, že nemusíš mít žádnou přídavnou baterii. Motor dosahuje rychlost až 7 km za hodinu. Tato rychlost bohatě převyšuje běžné výletní tempo, které je na úrovni 4-5 km/h. Maximální výdrž baterie je 60-90 minut podle rychlosti jízdy.

Všechny produkty Zray si můžeš prohlédnout zde.

Spinera představila bohatou kolekci nafukovacích kajaků, záchranné vesty a samozřejmě nafukovací paddleboardy. Z této rozsáhlé nabídky nás nejvíc zaujal Ultra light verzie - LIGHT 9’10 ULT tyrkysová s červenými prvky (300x77,5x15 cm), 10'6 ULT oranžová (320x83,5x6 cm)11’2 ULT červená (340x84,5x15 cm), 11’8 ULT zelená (360x84,5x15 cm). Všechny tyto Light modely mají krásný dizajn vpředu s grafikou slnka a vín a vzadu hor a města.

Všechny produkty Spinera si můžeš prohlédnout zde.

Wattsup představil 4 nové modely. K populárním modelům allround přidal sportovnější tvary cruiser. Bohužel vzorky meškali a tak představení proběhlo jen v katalogu, ale i tak je na co se těšit. Kromě oblíbené klasiky GUPPY 9', JELLY 9'6, SAR 10', ESPADON 11', MARLIN 12' a SEAL 12'8 to budú nové MAKO 10'5(318x81x15 cm), BREAM 10'6(320x81x15 cm), PIKE 11'6(350x84x15 cm) a WHALE 14'8(442x89x15 cm). Nová řada určitě zaujme. pěkným barevným provedením a samozřejmě i tvarem.

Všechny produkty Wattsup si můžeš prohlédnout zde.

Skiffo - populární rodinná značka z Francie, ponechává kolekci nezměněnou i pro rok 2022, hlavně díky modelům Sun Cruise. Tak jako na fotbale se říká, vítězná sestava se nemění. Zůstávají tedy modely z Tropical collection - dámský Elle 10'4 a pánský Lui  10'8. Oba  lehoučké s Triple Stringer technolog y- třívrstvou výztuží, která slouží na její zpevnění. V rodinné kolekci Sun Cruise jsou k dispozici hned 3 velikosti Sun Cruise 10'2, Sun Cruise 11'2 a Sun Cruise 12'. Nafukovací paddleboardy Skiffo Sun Cruise jsou bohatě vybavené paddleboardy, ke kterým  lze připnout kajakovou sedačku, mají 4 neoprenová poutka na palubě a jsou vyrobené odolnou 2-vrstvovou technologií Fusion Dropstitch.

Všechny produkty Skiffo si můžeš prohlédnout zde.

Coasto značka žije! Několik z vás se ptalo co se stalo s populární značkou Coasto. Bohužel v průběhu sezony měli problém s dodavatelským řetězcem, a tak se stalo, že k paddleboardům neměli měkčené Eva pěny. Tento problém by měl být zažehnán a na další sezonu nás čekají ověřené modely od Arga přes Nautilus a Turbo až po Cruiser.

Všechny produkty Coasto si můžeš prohlédnout zde.

Abstract je francouzská značka, která se zaměřuje na dámské nafukovací paddleboardy. Jejich paddleboardy jsou vzhledově velmi atraktivní a oblíbené i díky jízdním vlastnostem a váze. Paddleboardy Abstract jsou velmi živé a mají lákavé barevné provedení. Pro elegantní slečny a dámy je v nabídce šedo-písková barva modely Jaws 10' Sable a Saku 11'6 Sable. Pre milovnice živých barev jsou k dispozici do zelena laděné paddleboardy Palma 10'2 Topaze a Coral 10'6 Topaze. Barvu růží připomíná tajemná  bordová na paddleboardech Coral 10'6 Saphir a Saku 11'6 Saphir. Samozřejmě v dámské dizajnové kolekci nafukovacích paddleboardů nesmí chybět smyslná červená na modelech Jaws 10' Ruby a Palma 10'2 Ruby. Pro mladší generaci doporučujeme hravou oranžovou Gaia 9'8 Terra.

Všechny produkty Abstract si můžeš prohlédnout zde.

AQUADESIGN nechává nezměněnou kolekci nafukovacích paddleboardů  i pro rok 2022. Highlightem této francouzské značky byl dámský nafukovací paddleboard Lava 9'8, která má krásné barevné provedení - kombinaci fialové a oranžové, která je trendem do příští sezony. Majitelé rodinné firmy Aqua Design nás informovali, že akorát naskladňují vesty. Také se omluvili všem našim klientům, že tento rok nedokázali kvůli logistickým problémům subdodavatelů dodat zboží na čas. 

Všechny produkty Aquadesign si můžeš prohlédnout zde.

LOZEN je druhá značka patřící do rodinné firmy spolu se značkou Aquadesign. A též platí, že vítězná značka se nemění. Do pozornosti dáváme velmi stabilní nafukovací paddleboard s možností windsurfingu - Lozen 11' Windsup. Tento windsurfový paddleboard je díky před laminované konstrukci lehoučký a ve velmi příjemné velikosti (335x79x12,5 cm). S nosností 130 kg si ho užije celá rodina včetně akčních rodičů windsurfistů. Nafukovací windsup Lozen 11' je výborný i na jízdu s Wingem - nafukovacím křídlem.

Všechny produkty Lozen si můžeš prohlédnout zde.

INDIANA švýcarský výrobce paddleboardů, surfů a foilů představil novou kolekci. Co se týče počtu hydrofoilových desek a hydrofoilů, byla expozice Indiana největší ze všech. Novinka pro rok 2022 je nový tvar hydrofoilových desek pro wingfoiling ve velikostech 118, 108 a 98 litrů, které dostali méně zkosené tvary - jsou tak stabilnější víc “foil specific”. Jelikož odlepení od vodní hladiny a dopady jsou na těchto wingfoilových surfech o něco náročnější. Tyto boardy jsou určené spíše zkušeným “rajderům”. Samozřejmostí byla i bohatá nabídka nafukovacích foilboardů, které budou v nové sezoně vybavené novým foil boxem a měli by garantovat bezproblémové uchycení foilu. Radioaktivní zelená barva z dna wingových desek se dostala až na palubu a traduje se, že díky této barvě máš o jeden level lepší výkonnost. Zaujalo i nové přední křídlo na hydrofoil - High aspect, ale jelikož je ve fázi ladění, žádné další informace se nám nepodařilo získat.

SIC MAUI vystavil svoje vlajkové “lodě” a to pevné karbonové paddleboardy RS a Atlantis. Dokonalými tvary těchto závodních speciálů by se dalo kochat i celý den. Ale museli jsme si prohlédnout i novinku a to nafukovací wingfoilovou desku. Pomalu, ale jistě se i pro nafukovací desky staví inserty na poutka a masivní karbonový plát do kterého se chytá hydrofoil -standardem. Nafukovací hydrofoilová/ wingfoilová deska je díky tomuto plátu pevná pod nohama a zároveň hydrofoil nepruží. 

Anomy španělská značka se zaměřuje na dizajnové paddleboardy, které navrhují známí španělští dizajnéři. Sídlo firmy je z Barcelony a musim uznat, že tyto nafukovací paddleboardy jsou dokonalým uměleckým dílem. V nabídce jsou 4 základní tvary. Dva allroundy a dva cruisery.  A několik dizajnů. Každý z nich se vyrábí 2 roky a potom se nahradí novým dizajnem. Takže je velmi málo pravděpodobné, že by jsi na vodě potkal stejný paddleboard, který si koupil ty. Nafukovací paddleboardy jsou skvěle vybavené a samozřejmostí je i pojistný popruh - leash, kvalitní batoh a karbonové pádlo s plastovým listem.

STARBOARD si zakládá na inovaci a co nejvíce ekologických produktech. Vystavoval svoje best-sellery a to pevné paddleboardy Sprint a Allstar 14tky, které zaručeně uvidíš na každých závodech a nemůžeš je přehlédnout pro jejich zářivě oranžovou špici s klasickou modrou barvou trupu. Novinkou byli bílé verze paddleboardů, které hlásí návrat ke kořenům surfingu a dizajnu, který se ani za pár sezon neokouká. Že by se Starboard pustil stejnou cestou jako Naish před touto sezonou? Zajímavostí byli nafukovací paddleboard s konkávní palubou i dnem, který se zaměřuje na maximální stabilitu během jízdy. Nebo nafukovací foilboard, který má karbonové plátno do kterého se montuje hydrofoilová noha.

AZTRON patří k ambiciozním deskám, které mají široké portfolio produktů. Kromě nafukovacích paddleboardů nabízí značka Aztron i pevné paddleboardy včetně karbonové 14tky, kompletní sortiment pádel, oblečení k vodě, wingů, foilů, balančních desek a skejtů. Pádla Aztron byli velmi populární, ale ty nejvýkonnější 70% a 100% karbonu nepatřili ve své kategorii do první ligy. Tomu už by měl být konec, protože Aztron vystavil propracovaná pádla na paddleboard pro náročné uživatele. List pádla se svým profilem jako by z oka vypadlo Black projektu. A nové pádlo má o mnoho lepší tvar listu, uhel i dehydral- oproti předešlé verzi je to obrovský skok vpřed  a pádlo by mělo být podstatně rychlejší.

Všechny produkty Aztron si můžeš prohlédnout zde.

Red Paddle poukázali na svojí historii a představil batohy k nafukovacím paddleboardům od začátku období nafukovacích paddleboardů až doteraz. Musíme uznat, že paddleboarding přešel rychlým vývojem. Batohy na které jsou naši klienti zvyknutí v dnešní době, jsou o mnoho lepší jako ty první. Sám si to pamatuji. Byl to v podstatě pytel, který se nahoře stáhl šňůrou. Dnes jsou vaky vybavené kvalitním zipem, výbornými popruhy na nošení, kolečkami, nebo pytlíkem na ploutev, pumpu, nebo další příslušenství, které nosí paddleboardisti k vodě.

Fanatic umístil do středu stánku nové wingfoilové speciály. Jsou určené pro pokročilé raideře. Mají hranatější hrany a maximálně kompaktní tvar. Barevný hit nové sezony je azurová - mentolová a fialová s oranžovou. Aspoň už víme k čemu ty Duotone Wingy - nafukovací křídla ladí.

Všechny fotky z výstavy si můžeš prohlédnout zde.

Nezapomeň nás sledovat na facebooku a instagrame, označuj #neonmars a sdílej s námi své SUPer zážitky.