JP Australia

JP Australia je prémiová značka pro náročné paddleboardisty, která ve světě paddleboardingu něco znamená. Značka, která sbírá ocenění a dovezla do cíle i mistra světa. 

Název značky tvoří iniciály šampióna ve windsurfingu a legendy tohoto sportu Jasona Polakowa (JP) z Austrálie. JP Australia byla založená v roce 1997 a ve svých začátcích se věnovala čistě windsurfingu. Stavěla na image freestyleového a radikálního ježdění na vlnách. Dnes JP pokrývá celé spektrum windsurfingu, stand up paddleboardingu (SUP) a zaměřuje se též na foilig. Už od zrodu značky zůstává její cíl stále stejný - JP Australia se vyznačuje výrobou inovativních a nejkvalitnějších desek na nejvyšší úrovni jakou můžeš dostat. 

paddleboard-jp-australia

Kvalitní konstrukce nafukovacích paddleboardů

Předlaminovaná konstrukce bez použití lepidla a kompozitová struktura zabezpečuje ten nejlepší poměr váhy a tvrdosti nafukovacích paddleboardů na trhu. JP Australia nabízí čtyři různé konstrukce nafukovacích paddleboardů nejvyšší kvality:

paddleboard-jp-allroundair-se-3ds-technologia

Superior Edition 3DS - Přelaminovaná trojvrstvá konstrukce Superior Edition je spojením dvou těsně slisovaných vrstev PVC přímo na 1000D polyesterový materiál, což vytváří dokonale odolnou a pevnou vnější vrstvu. Tato obalová vrstva je následně strojově laminována přímo na kvalitní 500D polyesterový Dropstitch materiál. Přelaminovaná technologie a kompozitová struktura vytvářejí nepřekonatelný poměr hmotnosti, pevnosti a odolnosti, který nenajdeš na žádném jiném nafukovacím paddleboardu na trhu. 

Paddleboardy JP Australia s konstrukcí Superior Edition (SE) jsou ještě navíc zpevněné technologií 3D Stringer

3D Stringer je nejmodernějším řešením, které zvyšuje pevnost nafukovacích paddleboardů. Tato konstrukce spojuje vrch, okraje i spodek paddleboardu do pevného a silného U-profilu. 3D Stringer zvyšuje pevnost paddleboardu až o 30%. Navíc technologie 3D Stringer zvětšuje zpevněný povrch v nejvíc zatěžovaném místě stání při pádlování a zvyšuje tak bezpečnost paddleboardu.

paddleboard-jp-allroundair-le-3ds-technologia

Light Edition a Light Edition 3DS - Přelaminovaná dvojvrstvá konstrukce Light Edition je tou nejlepší technologií pro velmi lehké paddleboardy. Strojově přelaminované 2 vrstvy materiálu PVC, které jsou zalaminované těsně na sebe vytvářejí dokonale odolnou a pevnou vnější vrstvu. Tato obalová vrstva je následně strojově laminovaná přímo na kvalitní 500D polyesterový Dropstitch materiál. Paddleboardy s konstrukcí Light Edition (LE) jsou též dostupné i ve vyztužené verzi 3D Stringerem (LE 3DS). 

paddleboard-jp-australia-superlight-technologia

Superlight - Předlaminovaná superlehká konstrukce je ideální volbou pro začínající ambiciózní paddleboardisty a windsurfery, kteří hledají ekonomické řešení a prémiovou kvalitu. Paddleboardy z edice Superlight jsou vyrobené speciálním procesem přelaminace. Tento technologický proces spočívá v strojové laminaci vícero vrstev do jedné, která má tu správnou tuhost jako i pružnost a nadstandardní vlastnosti proti oděrkám. V porovnaní s běžnými dvojvrstvými paddleboardy, v JP Australia odstranili manuální aplikaci lepidla a s tím i prostor na chyby ve výrobě, nadbytečnou váhu a zvýšené zdravotní riziko pro jejich pracovníky. 

Nadstandardní výbava 

Kvalitně zpracované detaily a doplňková výbava, která překračuje běžný standard ti zaručí radost z každé jízdy na paddleboardu JP.  

paddleboard jp australia welded seam

Welded seam

Technologie Welded seam zaručuje ještě vyšší odolnost. Obvodová hrana a materiál drop-stitch jsou na sebe navařené horkým vzduchem, což vytváří velmi silné spojení a dělá ze dvou samostatných častí jeden materiál. Tato technologie dělá paddleboard bezpečnějším a odolnějším než klasické spojení použitím lepidla, které po čase slábne.

Tail Rail Edge

Tail Rail Edge – odtoková hrana zvyšuje výkon a rychlost nafukovacího paddleboardu tím, že umožňuje vodě ze dna paddleboardu dřív odtéct. Snižuje se tím namočená plocha a paddleboard je rychlejší. Tuto technologii mají špičkové modely SE 3DS a LE 3DS.
paddleboard jp australia tail rail edge
paddleboard jp australia tail rail edge

Jedinečný tvar

Tvar paddleboardov JP Australia vychází ze závodních speciálů. Široká a hranatá zadní část paddleboardu je stabilní a pohodlná při jízdě a rovnoběžné hrany výborně drží směr. S paddlebordem JP Australia nemusíš stále přehazovat pádlo z jedné strany na druhou. Špičatý a prodloužený nos dává paddleboardu rychlost, skluz a efektivitu při každém záběru – šetří tak tvoje sily a můžeš pádlovat déle. 

Rocker

Rocker je zvednutá špička paddleboardu. Špička je zvednutá akorát, aby si se cítil pohodlně při jízdě na mořských vlnách, či dravé řece. Zároveň paddleboardy výborně řežou hladkou vodu klidných jezer a přehrad. Pocit, když se cítíš jako by si byl plně naložený tlačný remorkér, či tahal za sebou ponořenou kotvu s paddleboardom JP Australia nikdy nezažiješ.
paddleboard jp australia rocker
paddleboard jp australia ventil

Bezpečný a rychlý ventil

Kvalitní ventil pro pohodlné nafukování paddleboardu JP Australia má dvě polohy. Jednu pro nafukování, kdy drží vzduch vevnitř paddleboardu. Stlačením se ventil přepne do druhé polohy, která umožňuje rychlé vypuštění vzduchu z nafukovacího paddleboardu. Balení se tak stává hračkou. Ventil je vybavený pojistným uzávěrem, tak aby se nedostal k ventilu prach, písek nebo voda.

Double action pumpa

Dvourychlostní pumpa (Double Action) ti pomůže nafoukat paddleboard doslova za pár minut. Režim double je ideální na foukání vzduchu do paddleboardu až do 5 PSI. Potom si pumpu přepneš do polohy single action, kdy foukáš jen při potlačení pumpy směrem dolů. Takto si natlakuješ paddleboard na ideální tlak.
paddleboard jp australia double action pumpa
paddleboard jp australia bungee lano

Bungee lano

Elastická Bungee lana v přední části paddleboardu umožňují pohodlný a lehký transport. Vezmi si pití, mobilní telefon v nepromokavém pouzdře, či suchý vak s oblečením. Vydej se na SUPer Expedici bez omezení. Poloha v přední časti je velmi praktická, protože po dobu celého výletu máš svoje věci “na očích”.

Pohodlná EVA pěna

Nafukovací paddleboardy JP Australia jsou vybavené frézovanou měkčenou pěnou EVA. Tato technologie zaručuje pohodlnou pěnu, na které je radost stát, klečet, sedět opalovat se nebo cvičit jógu. Tvar diamond skin zaručuje nejlepší přilnavost k paddleboardu i po dobu radikálních manévrů. EVA pěna na palubě paddleboardu tak zlepšuje stabilitu a eliminuje pády, které vznikají uklouznutím nohy. 
paddleboard jp australia eva pena
paddleboard jp australia kicktail

Kick tail

Kick Tail je zvednutá zadní část EVA pěny. Vytváří oporu při radikálních manévrech – rychlých obratech, či při jízdě na vlnách nebo na divoké vodě. Kick Tail zároveň slouží jako “zarážka” pokud se jezdec pohybuje po paddleboardu směrem dozadu. Kick Tail najdeš na elitních nafukovacích paddleboardech od JP Australia, na modelech SE 3DS.

Neoprenová rukojeť

Neoprenová rukojeť pro pohodlný transport. Nezáleží, či neseš paddleboard po pláži nebo právě prozkoumáváš tajné zákoutí, kde ostatní vodáci nemůžou. Nafukovací paddleboardy se díky pohodlné neoprenové rukojeti ve středu plováku nosí s úsměvem.
paddleboard jp australia neoprenova rucka
paddleboard jp australia paddle holder

Držák na pádlo

Držákem pádla (Paddle holder) jsou vybavené top modely vyrobené technologií SE 3DS.

Systém US box

Nafukovací paddleboardy jsou vybavené systémem zkráceného US boxu. 9” ploutvička z kvalitního materiálu, tak velmi pevně drží a snese i zacházení v drsných podmínkách. Na připevnění ploutvičky nepotřebuješ žádný nástroj, či šroubovák. Ploutvičku stačí pohodlně namontovat rukou, což ti zabere jen pár sekund.
jp australia fin box
paddleboard jp australia d ring

Hliníkový D-ring

Hliníkový D ring - praktické “očko” z kvalitního materiálu ve tvaru D. Připni si sem pojistný popruh leash a užívej si paddleboardování v bezpečí. Tento praktický doplněk umožňuje i přichycení paddleboardu k molu, či lodi.

Transportní batoh

Propracovaný přepravní batoh s vyztuženými rameny se pohodlně nosí i na delší vzdálenosti. Batohy od JP Australia patří dlouhodobě k nejhezčím na trhu. Kromě paddleboardu do něho vejde všechno důležité, skládací 3dílné paddleboardové pádlo, pumpu, ale i oblíbené plavky, ručník a opalovací krém. Model SE je vybavený kolečkovým batohem, který zvládne i dlouhé přesuny po letištních halách s přehledem.
kolieskovy batoh na paddleboard jp australia
paddleboard jp australia le technologia

Možnost windsurfu

Značka JP Australia má windsurfing ve své DNA. To dokazuje na řadě paddleboardů Windsupair, které zaručují dokonalý windsurfový zážitek. Když se zvedne vítr, stačí přidat windsurfovou plachtu. 10''středová ploutvička umožňuje lepší výkon pří jízdě ve větru.

Pevné paddleboardy JP Australia

Pro opravdové paddleboardové fajnšmekry nabízí značka JP Australia široké portfólio pevných paddleboardů. V nabídce najdeš pevné desky různých tvarů, které jsou speciálně určené do různých podmínek. Jejich obratnost si vychutnáš na vlnách na surfových deskách, rychlost si zase užiješ na touringových nebo závodních paddleboardech. Pevný paddleboard je skvělou volbou, potřebuješ však mít místo kam ho uskladnit. Pevný paddleboard JP Australia můžeš vystavovat na obdiv ve svém domě u pláže či houseboatu, kde zaručeně bude poutat pozornost i když na něm právě nejezdíš. Kvalitní konstrukce a provedení s důrazem na propracované detaily jsou u JP samozřejmostí. 

pevny-paddleboard-jp-australia - kópia

Pokud máš zájem o pevný paddleboard JP Australia neváhej se nám ozvat telefonicky nebo mailem na info@neonmars.cz

konstrukcia-pevneho-paddleboardu-jp-australia

Neonmars doporučuje

paddleboard jp australia allroundair se 3ds

Paddleboard JP Australia Allroundair SE 3DS

Univerzální paddleboard, který uspokojí potřeby širokého spektra jezdců. Vyniká svojí inovativní trojvrstvou konstrukcí, která zabezpečuje tu nejvyšší kvalitu.  VÍCE INFO

Paddleboard JP Australia Windsupair LE 3DS

Perfektní spojení allround paddleboardu na všestranné využití a windsurfu. Nabízí prémiovou kvalitu a neuvěřitelně nízkou hmotnost. VÍCE INFO
paddleboard jp australia windsupair le 3ds
paddleboard jp australia cruisair le

Paddleboard JP Australia Cruisair LE

Perfektní paddleboard na každodenní pádlování, výlety a fitness. Vyniká svojí velmi lehkou a odolnou konstrukcí. VÍCE INFO

 

Pro celou nabídku nafukovacích paddleboardů JP klikni na NAFUKOVACÍ PADDLEBOARDY JP AUSTRALIA

I Neonmars průkopníci jezdí na JP Australia

Sám zakladatel Neonmars a #seftrener Kuso jezdí na vlnách na svém "pevňáku" JP Australia.

Kromě paddleboardu si Peťo rád zajezdí i na foil boardu od JP Australia.

Janka Laura poctivě testují JP novinky na ranních pádlovačkách. 

paddleboard-jp-australia-neonmars

Pokud si dáváš záležet na té nejlepší kvalitě, špičkovém výkonu a nechceš pouze obyčejný paddleboard, SUP od JP Australia je přesně pro tebe.  Při pádlování na paddleboardu JP se budeš cítit jako premiant na pláži, protože ti zaručí nejen maximální výkon, ale i obdiv ostatních paddleboardistů. Paddleboardy JP Australia vynikají nad ostatními nafukovacími SUPmi svojí kvalitou a propracovanými detaily. Bez ohledu na to jaká je tvoje úroveň, od úplných začátečníků až po mistrovské závodníky, široké portfólio JP Australia pokryje všechny tvoje potřeby.

Nezapomeň nás sledovat na facebooku a instagramu, označuj #neonmars a sdílej s námi svoje SUPer zážitky.