Velký test rodinných desek

Nafukovací paddleboardy se každým rokem více a více stávají nedílnou součástí aktivní rodiny. Díky paddleboardu můžete trávit více času společně u vody, bavit se s děckami na prkně, využít jej jako malé osobní molo na skákání do vody, či opalování se uprostřed jezera. S paddleboardem můžete objevovat nová místa na rodinné dovolené u moře, nebo zažívat akční dobrodružství na splavu řeky.

Jak se však vyznat v široké nabídce nafukovacích paddleboardů? Tým odborníků v Neonmars za tebe vyzkoušel nejoblíbenější rodinné desky a sepsal plusy a minusy každé z nich. Pusť se do čtení a nech se inspirovat výběrem té správné desky pro tebe a tvou rodinu. 

COASTO Nautilus 11’8 

Nadupaná výbava pro celou rodinu

rodinny-paddlebioard-coasto-nautilus

Nafukovací paddleboard Coasto Nautilus 11'8 je extrémně dobře vybavená rodinná deska o nosnosti 170 kg. Robustní konstrukce Drop Stitch TTS spolu s gumovým protektorem na špičce dělají z desky Coasto Nautilus 11'8 první volbu pro aktivní fotříky. Díky kajakové sedačce a válečku na zapření nohou můžeš na rodinné dovolené hltat kilometry podél pobřeží. Zážitky z výpravy si zachytíš na akční kameru, umístěnou v držáku na špičce paddlebaordu. Jelikož na desce je 5 pohodlných neoprenových ruček, desku snadno odvezeš k vodě sám i ve dvou. Rozumně umístěné rukojeti po stranách paddleboardu umožňují dětem přidržet se během jízdy ve vlnách na moři nebo při splavu řeky. Paddleboardu Coasto Nautilus 11'8 můžeš na 100% důvěřovat. Nejenže je vyroben pomocí moderní a odolné konstrukce, ale díky své stabilitě a šířce 86 cm se tak snadno s děckami nepřevrhneš. Paddleboard dobře drží směr pomocí systému dvou pevných postranních a jedné středové slide-in ploutvičce spolu se zúženou touringovou špičkou desky.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, hliníkové třídílné pádlo, přepravní batoh na kolečkách, leash, manuální double-action pumpa, pěnový váleček na zapření nohou, slide-in ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: Coasto Argo 11 nebo Skiffo Sun Cruise 12' 

recenze-coasto-nautilus

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací paddleboard Coasto Noautilus doporučujeme do aktivní rodiny s malými dětmi. Bohatá výbava a robustní konstrukce sice desce přidávají na váze, ale chceš-li mít  kvalitní paddleboard se všemi vymoženostmi, tak tohle je ta správná volba.

 

F2 Travel WS 12’5

Paddleboard do každých podmínek

rodinny-paddleboard-f2-travel

Na paddleboardu od německé značky F2 Travel WS 12'5 se vyblázníš na vodě s rodinou za všech okolností. Kromě klasického stand up paddleboardingu na něm můžete kajakovat se dvěma sedačkami, nasadit plachtu do integrovaného závitu a windsurfovat ve větru, či nechat se pohánět s křídlem v rukou. Jemná protiskluzová EVA pěna pokrývá celou plochu paddleboardu od špičky až po ocas. Neváhej proto vzít na výlet i svého pejska. Na prostorném paddleboardu F2 Travel WS 12'5 s nosností až 220 kg odvezeš dva dospělé a spoustu dětí. Vyprav se za dobrodružstvím s celou rodinou a kompletní výbavou uchycenou pod dvěma bungee lany. Stabilní deska o šířce 88 cm je jako stvořená pro jízdu ve dvou. Díky dvouvrstvé odolné konstrukci Double Layer Dropstitch se můžeš bez obav vydat na jezero, do vln na moři, či tekoucí řeku. 

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, hliníkové třídílné pádlo, přepravní batoh, manuální double-action pumpa, ploutvička na US -box, opravná sada

VIZ AJ: Aqua Marina Super Trip 12'2 nebo JP Australia AdventurAir 12' SE 3DS

recenze-f2-travelWS

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací paddleboard F2 Travel WS 12'5 již na první pohled zaujme svým designem a prostornou palubou, kompletně pokrytou EVA pěnou. Pokud hledáš opravdu univerzální prkno do rodiny, na které můžete pádlovat i kajakovat a navíc umožňuje jezdit  plachtou, F2 Travel WS 12'5 je tou správnou volbou. Počítej však s tím, že sám si na prkně pohodlně nezajedeš.

 

Skiffo Sun Cruise 12

Nejpopulárnější paddleboard do rodiny

rodinny-paddleboard-skiffo-sun-cruise

Nafukovací paddleboard Skiffo Sun Cruise 12' si získal srdce mnoha rodin díky svému univerzálnímu allround tvaru a skvělé výbavě. Jízdu na paddleboardu Skiffo Sun Cruise 12' zvládne začátečník i pokročilý, mamka či taťka, a to zejména díky své stabilitě a šířce 86 cm.Na paddleboardu nechybí kopec ruček pro pohodlnou manipulaci a přenášení k vodě, ať už sám nebo ve dvou, ale i pro přidržování se během jízdy ve vlnách. Odolná dvouvrstvá předlaminovaná konstrukce Double Layer Fusion umožňuje vychutnat si dobrodružství i v náročnějších podmínkách, například na oblázkové pláži v Chorvatsku, či drápky čtyřnohého miláčka. Na paddleboard můžeš bez obav naložit celou rodinu. Nosnost desky Skiffo Sun Cruise 12' je až 160 kg.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, hliníkové třídílné pádlo, přepravní batoh na kolečkách, leash, manuální double-action pumpa , pěnový váleček na zapření nohou, slide-in ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: Wattsup Marlin 12 nebo Coasto Nautilus 11'8

recenze-skiffo-suncruise

✔ NEONMARS VERDIKT: Paddleboard Skiffo Sun Cruise 12' patří u nás rozhodně k nejoblíbenějším rodinným paddleboardům. Vyniká zejména svými univerzálními rozměry, vysokou nosností a skvělou výbavou. Pokud hledáš prkno, na kterém se zabavíš nejen s rodinou, ale také si popádluješ sám, SUP Skiffo Sun Cruise 12' může být pro tebe tím pravým paddleboardem.

 

Wattsup Whale 14’6

Velryba s místem i pro čtyřnohého miláčka

rodinny-paddleboard-wattsup-whale

Odteď už nemusíš dělat kompromisy a váhat koho vezmeš na výlet. Na nafukovací paddleboard Wattsup Whale 14'6 o délce 442 cm posadíš dvě dospělé osoby, čtyři děti i domácího mazlíčka, který má dokonce na prkně svůj flek. Touringový tandemový paddleboard nevyniká jen svou ohromnou délkou, ale také skvěle vyváženým tvarem a rozměry, díky čemuž SUP dobře klouže i při sólo jízdě. I přes své velrybí rozměry je paddlebopard Wattsup Whale 14'6 neuvěřitelně snadný a pohodlně ho odneseš k vodě sám nebo s celou partičku držíc ho za ručky po obvodu. Obrovská EVA pěna na paddleboardu Full Soft Deck poskytuje pohodlí a měkkou plavbu pro celou rodinu nebo při cvičení jógy na paddleboardu. Když vás jízda ve stoje přestane bavit, uchytíš na prkno dvě sedačky a vydáte se poznávat nová zákoutí pobřeží jako na kajaku.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, hliníkové třídílné pádlo, přepravní batoh, leash, manuální double-action pumpa, slide -in ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: Wattsup Seal 12'8 nebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14' 

recenze-wattsup-whale

✔ NEONMARS VERDIKT: Tandemový paddleboard Wattsup Whale je ideálním paddleboardem pro rodinnou dovolenou nebo pádlování ve dvou. S tímto touringovým rodinným paddleboardem už nemusíš být na vodě sám. Pokud bys přece jen dostal na sólo pádlovačku chuť, hravě to zvládneš i na tomto velekáčovi. 

 

MOAI 12’4 Family

Číslo jeden mezi rodinnými tandemovými deskami

Super prostorný rodinný paddleboard MOAI 12'4 Family je jedničkou mezi tandemovými rodinnými deskami. Čím to je? Rozměry tohoto multiperson paddleboardu dodávají super stabilitu když jste na desce dva, ale pokud jsi sám, o šířce 84 cm si hravě poradíš. Nechybí ani kvalitní výbava paddleboardu v podobě batohu na kolečkách a dvou odlehčených třídílných pádel ze sklolaminátu, která jsou součástí balení. To, že se z paddleboardu MOAI 12'4 Family dá sestrojit dvojkajak oceníš při dobrodružných výletech ve dvou, nebo když naložíš na prkno celou rodinu či svého chlupáčku. Nemusíš se bát ani toho, že by desku svými drápky poškodil. Dvouvrstvá MSL Fusion konstrukce paddleboard MOAI 12’4 Family dodává super odolnost a také tuhost celé desky. Samozřejmostí jsou i rukojeti po bocích desky, které pomohou děckám při šplhání na paddleboard z vody nebo přidržování během divoké jízdy.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, dvě sklolaminátová třídílná pádla, přepravní batoh na kolečkách, leash, manuální double-action pumpa, US-box ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: Wattsup Seal 12'8 nebo Aqua Marina Super Trip 12'2 

recenze-moai-124family

✔ NEONMARS VERDIKT: Rodinný paddleboard MOAI 12'4 Family je jako stvořený pro tandemovou jízdu rodiny či kámošů. Jeho moderní konstrukce MSL Fusion mu dodává skvělou tuhost i odolnost. Plusem tohoto paddleboardu je, že lze na něj dát dvě sedačky a můžete tak pádlovat jako na dvojkajaku.

 

Wattsup Seal 12’8

Stabilní rodinný obr 

rodinny-paddleboard-wattsup-seal

Nafukovací paddleboard Wattsup Seal 12'8 je ideálním parťákem pro akční rodinnou dovolenou. Na extrémně široké desce 91 cm zažiješ pocit jistoty a stability, a to je přesně to co chceš, pokud máš na palubě dítě či svého pejska. Tento, doslova, rodinný ponton snadno odneseš k vodě i sám, jelikož je super lehký i přes své rozměry díky dvoustěnné konstrukci. Plusem desky Wattsup Seal 12’8  je jeho 5 ruček po stranách a vzadu pro lepší naskakování na desku z vody, když se děcka blázní, nebo jen k přidržení se během jízdy. Aktivní tahle si snadno uchytí na paddleboard Wattsup Seal 12'8 dvě kajakové sedačky a vybere se s děckami na výlet, zatímco mamka si může dopřát kousek klidu uprostřed jezera, cvičíc jógu na tomto rodinném obrovi.  

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, hliníkové třídílné pádlo, přepravní batoh, leash, manuální double-action pumpa, slide -in ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: MOAI 12'4 Family nebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14' 

recenze-wattsup-seal

 ✔ NEONMARS VERDIKT: Tento rodinný obor si nás získal zejména svou šířkou a tedy i super stabilitou. Pokud si neumíš představit, že bys na vodě byl bez rodiny nebo kámošů, paddleboard Wattsup Seal 12'8 je tou správnou volbou. Je lehký, má kopec ruček a upevníš na něj i dvě kajakové sedačky. Co si víc přát? 

 

Aqua Marina Super Trip 12’2

Miláček rodiny

rodinny-paddleboard-aquamarina-supertrip

Nafukovací multiperson paddleboard Aqua Marina Super Trip 12'2 je super deskou na tandemovou pádlovačku rodiny nebo kámošů. Tento stylový ponton se postará o zábavu na vodě celé partičky. Paddleboard unese bez problémů 210 kg, ale bez obav ho můžeš zatížit ještě více. Stabilita prkna je zajištěna šířkou 81 cm a rovnoběžnými hranami, takže pocit jistoty bude mít jezdec na kterémkoli místě. Jak to bývá zvykem u rodinných desek, ani zde nechybí rukojeti pro pohodlný přenos k vodě ať už ve dvou, nebo když budeš sám. Na paddleboard sice neuchytíš kajakovou sedačku, za to má však stylový design s potištěnou jemnou EVA pěnou na velké ploše. Nízká hmotnost paddleboardu Aqua Marina Super Trip 12'2 zajišťuje dvoustěnná konstrukce, takže směle můžeš děcka poslat k vodě s prkno i samé.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, přepravní batoh, manuální double-action pumpa, slide-in ploutvička, opravná sada  

VIZ AJ: MOAI 12'4 Family nebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14' 

recenze-aquamarina-supertrip

✔ NEONMARS VERDIKT: Rodinná tandemová deska s milým designem je tím pravým padleboardem, pokud chceš pádlovat ve dvou a ještě si vysadit dvě - tři děti na palubu. Jako malou nevýhodou hodnotíme, že se na paddleboardu nedá uchytit ani jedna kajaková sedačka a že v základní výbavě chybí pádla.

 

Aqua Marina Super Trip Tandem 14’

Multiperson paddleboard, který unese i slona 

rodinny-paddleboard-aquamarina-supertrip-tandem

Nafukovací paddleboard Aqua Marina Super Trip Tandem 14' je soukromé plovoucí molo s nosností více než 230 kg. Nemusíš víc váhat koho necháš doma, když půjdeš na splav. Na tuto 427 cm dlouhou multiperson desku naložíš sebe a dva další dospěláky a bez problémů i 4 děti nebo celou smečku chlupáčů. Šířka desky Aqua Marina Super Trip Tandem 14' je 86 cm, takže pocit jistoty a stability bude mít i naprostý začátečník. Paddleboard je svým tvarem jako stvořený pro pádlování ve stoje i tři dospělé. Pod dvě bungee lana - vpředu a ve středu desky můžeš naložit celou kempinkovou výbavu nebo dokonce chladničku. V Aqua Marine mysleli na všechno. Nafoukat 500 litrů lze jednomu zabrat a proto se rozhodli dát na paddleboard rovnou dva nafukovací vysokotlaké ventily a přibalit i dvě manuální pumpy. Tak jako u menšího modelu Aqua Marina Super Trip 12'2, i zde chybí očka na kajakové sedačky a pádla, která nejsou součástí výbavy. To je však možná i lepší pro tebe, jelikož si budete moci vybrat pádla přesně podle tvých představ.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, přepravní batoh, 2 x manuální double-action pumpa, 2 x slide-in ploutvička, opravná sada 

VIZ AJ: Wattsup Seal 12'8 nebo MOAI 12'4 Family

recenze-aquamarina-supertrip-tandem

✔ NEONMARS VERDIKT: Paddleboard Aqua Marina Super Trip Tandem 14' je skvělou volbou, pokud hledáš desku pro dvě nebo tři osoby na rodinné výlety nebo teamovou akci. S tímto paddleboardem se můžeš s radostí z pádlování podělit s kým budeš chtít.

 

Aqua Marina Atlas 

Allround obor v novém hávu

Univerzální padddleboard z řady All-around Advanced od značky Aqua Marina Atlas 12' je to co chceš, pokud si rád popádluješ sám, ale čas od času musíš odvést i polovičku či potomka. Vynovený Atlas přichází mj. s novým designem v barvě Sky Glider s digitálním potiskem, ekologickým batohem CIRCUPACK vyrobeným z materiálu RPET, který je vyroben ze   100% plastového odpadu. Vynovena je i konstrukce paddleboardu - spoje jsou slepeny bez použití lepidla pomocí technologie HF Welding a paluba posílena díky Double Stringer Technology. Nosnost této oblíbené desky je 180 kg a proto kromě dalšího dospělého můžeš na paddleboard posadit také dítě nebo domácího mazlíčka. Ať už budeš na desce dělat cokoli, pocit jistoty je pod nohama zaručen díky šířce 86 cm.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, přepravní batoh, sklolaminátovokarbonové třídílné pádlo, manuální double-action pumpa, leash, ploutvička Swift Attach Fin System, opravná sada

VIZ AJ: Skiffo Sun Cruise 12' nebo Wattsup Marlin 12' 

recenze-aquamarina-atlas

✔ NEONMARS VERDIKT: Vynovený nafukovací paddleboard Aqua Marina Atlas zaujme již na první pohled svým designem a rozměry. Podobně jako jeho předchůdce je nový Atlas jako stvořený k užívání přírody z paluby paddleboardu o samotě ale i k vození se a objevování zajímavých míst ve dvou. 

rodinny-paddleboard-aquamarina-atlas

 

Aqua Marina Monster 

Univerzál pro rodinu i sólo jezdce

Oblíbený allround model paddleboardu od značky Aqua Marina Monster 12' přišel na trh v novém designu v barvě Sky Glider. Podobně jako jeho kolega z vyšší modelové řady Atlas, je paddleboard Aqua Marina Monster vhodný jako rodinný paddleboard, pokud plánujete vychutnávat si sólo jízdu o samotě, ale chcete trávit čas na vodě is milou společností. Na paddleboard s nosností 170 kg snadno posadíš  dospělou osobu, dvě děti nebo i většího psa. Paddleboard o šířce 84 cm je nejen stabilní, ale snadno jej odneseš k vodě sám pod paží chycením za středovou ručku. Paddlebaord je raz dva připraven i na akční dobrodružství. Vezmi sedačku, zacvakni ji o očka paddleboardu a objevuj nová místa v pohodlném sedu jako na kajaku.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, přepravní batoh, třídílné pádlo, manuální double-action pumpa, leash, ploutvička Slide -in, opravná sada

VIZ AJ: Aqua Marina Atlas 12' nebo Wattsup Marlin 12' 

recenze-aquamarina-monster

 NEONMARS VERDIKT: Univerzální allround model za super cenu  je jako stvořený jako první paddleboard do rodiny. Dokáže si na něm pohodlně zapádlovat i mamka i tato a díky vyšší nosnosti si užijí dovolněku u moře is dětmi na jedné palubě. Akurátní šířka nabízí příjemnou stabilitu pro začátečníka i pocit jistoty když máte na palubě děti. 

 

JP Australia AdventurAir SE 3DS 

Připraven k dobrodružství

S paddleboardem AdventurAir SE 3DS od prémiové značky JP Australia zažiješ dobrodružství na vodě za jakýchkoli podmínek. Paddleboard ve špičkové kvalitě s třívrstvou předlaminovanou konstrukcí  SE 3DS naplno využiješ na hladké vodě s rodinou, s windsurfovou plachtou na širém moři, ale směle se můžeš vydat i na divokou vodu. Systém pevných a nasouvacích ploutviček ti nabízí široké možnosti využití. Tento paddleboard je jako stvořený pro akci. Ať už jsi odvážný taťka nebo mamka, své děti můžeš mít vždy s sebou. Na desku JP Australia AdventurAir SE 3DS s nosností více než 200 kg můžeš směle naložit celou rodinu is zavazadly. Tato skvělá deska já od špičky až po ocas nadupaná výbavou. Nechybí rukojeti v přední části na přidržování se v peřejích, střední neoprenová rukojeť pro přenos k vodě, závit na windsurfovou plachtu, pohodlná měkká broušená EVA pěna, zadní rukojeť s držákem na pádlo nebo držáky Scotty na rybářské udice. Doska o šířce 91 cm je i přes svou extrémní stabilitu stále pohodlná i na sólo jízdu díky svému zužujícímu se tvaru směrem ke špičce a k ocasu.

OBSAH BALENÍ: nafukovací paddleboard, přepravní batoh na kolečkách, manuální double-action pumpa, 2 x US-box ploutvička, opravná sada

VIZ AJ: Coasto Nautilus 11'8 nebo Naish Crossover 12'  

recenze-jp-australia-adventurair

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací SUP JP Australia AdventurAir SE 3DS je multifunkční řešení jak se zabavit na vodě a vychutnat si radost na dobrodružné výletech s rodinou. Prémiová kvalita, moderní konstrukce a nadupaná výbava dělají z této desky TOP ve své kategorii.

Nezapomeň nás sledovat na facebooku a instagramu, označuj #neonmars a sdílej s námi své SUPer zážitky s rodinou.